Ganesha – türkiz

99 900 Ft

2 készleten

Tömeg 48 kg
Anyag

Festett beton

Méretosztály

L

Méret

65cm x 35cm x 35cm (magasság x szélesség x mélység)

Leírás

Ganésát az akadályok elhárítójaként imádják. Jókora pocakja a nagylelkűséget és a teljes elfogadást képviseli, valamint a jó és rossz dolgok könnyed megemésztését. Nagy feje arra utal, hogy a sikerhez nagyban kell gondolkodni. Szeme kicsi, de kedves tekintete rendkívüli koncentrálást is mutat. Hatalmas füle a tanításokra való összpontosítást, kis szája pedig a felesleges beszéd elkerülését jelzi. Ormánya az eredményesség és alkalmazkodó készség szimbóluma, fél agyara pedig a nemes célért hozott áldozatvállalást, a kedvező dolgok megtartását, a kedvezőtlenek elvetését jelenti. Kezét áldó vagy védelmet adó kéztartásban, múdrában tartja. Előtte egy púpozott tál van megszentelt étellel, ami a lelki úton haladó, törekvő embert biztatja, sikert ígér. Hátas állata az egér, amely előtt nincs akadály, hiszen mindenen átrágja magát. Ebben az ábrázolásban a felemelt kezében tartott fejszével a ragaszkodás köteleit vágja át, míg másik kezében kötelet tart, amely a lelki célunkhoz való közelebb vonást szimbolizálja.

Formába öntött szobor,  kézi festéssel, különleges türkizes színhatással, óarany díszítőszínnel kombinálva. Kül- és beltéri használatra egyaránt ajánlott, ugyanakkor a termék mérsékelten fagyálló.

Minden darab egyedi, a manufakturális jellegből eredően a minta, méret, illetve súlyparaméterek minimálisan eltérhetnek a megadottaktól.